Kauppakeskus Kuukkeli tuhoutui tulipalossa Saariselällä

Ohhoh! · Tim Isokivi

Inarin Saariselässä sijaitseva kauppakeskus Kuukkeli syttyi palamaan sunnuntain ja maanantain välisenä yönä. Tulipalo on kova isku Saariselälle, sillä kauppakeskuksessa sijaitsevat matkailukylän ainoa ruokakauppa, apteekki, Alko ja monet muut palvelut.

Pelastuslaitos sai hälytyksen tulipalosta maanantaiaamuna vähän ennen neljää. Kauppakeskuksessa ei ollut tämänhetkisten tietojen mukaan syttymishetkellä ihmisiä. Viereisestä majoitusliikkeestä evakuoitiin noin 20 henkilöä.

Sammutustöistä huolimatta Kuukkeli ehti tuhoutua palossa lähes kokonaan, ja taloudelliset vahingot voivat olla kymmenen miljoonan euron luokkaa. Palo ei kuitenkaan päässyt leviämään läheisiin rakennuksiin. Palon syttymissyy ei Ylen mukaan ole toistaiseksi tiedossa.

Tulipalo sattui erityisen huonoon ajankohtaan, sillä Suomessa on juuri alkanut hiihtolomasesonki. Saariselkä on suosittua aluetta matkailjoiden keskuudessa. Alueella sijaitsee palveluita vain harvakseltaan, ja lähin isompi ruokakauppa sijaitsee noin 30 kilometrin päässä Ivalossa.