Pingviini pelastui täpärästi merileopardilta – sai kyydin valokuvaajien veneessä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Arktisten alueiden pingviinejä uhkaavat monet vaarat, joista yksi ovat merileopardit. Etelänavalla elävä jääpingviini selvisi taannoin hylkeen ravinnoksi joutumiselta paikalle sattuneiden ihmisten ansiosta.

Venäläinen luontokuvaaja Vladimir Selverstov tuli tiiminsä kanssa todistaneeksi yllättävää tilannetta Antarktiksella. Merileopardia pakoon uinut pingviini hyppäsi turvaan kuvausryhmän Zodiac-veneeseen. Luontokuvaajat päättivät auttaa lintua tarjoamalla sille kyydin jäälautalle.

Verkossa jaetulla videolla nähdään, kuinka pingviini matkustaa kärsivällisesti veneen kärjessä. Lintu pääsee veneen kyydissä turvallisesti läheiselle jäätikölle, jossa lajitoverit jo odottelevat sitä liittymään seuraansa.