Oulussa hierottu kieroja autokauppoja – huijarit esittävät tekaistuja kuitteja

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Oulun poliisin tietoon on tullut viime aikoina useita autokauppoihin liittyviä petosrikoksia. Huijarit ovat höynäyttäneet automyyjiä tekaistuilla kuiteilla. Maksua ei ole tapahtunut oikeasti.

– Tyypillistä tapauksille on, että ostaja on koeajon jälkeen ollut maksavinaan myyjän pankkitilille kauppasumman, mutta auton omistuksen siirryttyä ostajan nimiin on ilmennyt, että maksu on peruttu, Oulun poliisilaitokselta kerrotaan.

Ostaja on näyttänyt myyjälle matkapuhelimestaan kuittia rahan siirrosta, jolloin myyjä on luullut saaneensa kauppasumman tililleen. Tämän jälkeen myyjä on luovuttanut ostajalle tunnuksen, jolla hän saa siirrettyä ajoneuvon omiin nimiinsä.

– Myyjän kannattaa aina varmistaa omalta tililtään, että kauppasumma on siirtynyt sinne. Pelkkä maksukuitin näyttäminen ei ole luotettava todiste maksun toteutumisesta.