Finnair kiertää jatkossa Ukrainan ilmatilan

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomalainen lentoyhtiö Finnair on ilmoittanut reitittävänsä aikaisemmin Ukrainan yli lentäneet lentonsa uudelleen. Jatkossa yhtiö lentää Ukrainan ohi maan länsipuolelta.

Finnair ei tee tällä hetkellä suoria lentoja Ukrainaan, mutta lennot Dubaihin, Israelin Tel Aviviin ja Turkin Gazipasaan ovat kulkeneet maan ilmatilan kautta. Ukrainan ilmatilan kiertäminen lisää lentojen kestoa kyseisiin kohteisiin noin 5-15 minuuttia.

Finnairin viestinnän mukaan yhtiö seuraa tarkasti tilannetta ja viranomaisohjeistuksia. Lentoreittejä voidaan tarvittaessa muuttaa nopeallakin aikataululla. Reittimuutoksista ilmoitetaan Finnairin verkkosivujen matkustustiedotteessa.

Ukrainan rajojen läheisyydessä on Euroopan lentoturvallisuusviranomaisen, EASAn mukaan suuri riski. Ukraina on sittemmin sulkenut ilmatilansa matkustajakoeilta. Taustalla on Venäjän sotilaallinen hyökkäys maata vastaan.