Muistatko Firevision? Yhtye sai kultalevyn 19 vuoden takaisesta Stars-hitistään

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalaisen konemusiikin historian suurin nousu nähtiin vuosituhannen vaihteessa, jolloin myös muun muassa Darude ja Bomfunk MC’s valloittivat maailmaa. Pari vuotta myöhemmin vaasalainen Firevision-yhtye nousi suosioon, kun sen Stars-kappaleesta tuli elektronisen popmusiikin suunnannäyttäjä.

Firevision keikalla 15.2.2003, Kuva: Stara
Firevision keikalla 15.2.2003, Kuva: Stara

Nyt 19 vuotta myöhemmin Stars-kappale on saanut kultalevyn kahden miljoonan kappaleen striimauksesta Spotifyssä. Tuon päälle tulee luonnollisesti vielä lähes kahden vuosikymmenen radiosoitto ja videot. Saavutus on erityisen merkittävä, koska kappale julkaistiin kauan ennen sosiaalista mediaa ja musiikin striimauspalveluja.

Esikoisalbuminsa The Game You Play neljän singlejulkaisun jälkeen 28. huhtikuuta 2003 julkaisseen yhtyeen Stars-single oli tuolloin soinut runsaasti kaikilla merkittävillä radiokanavilla. Firevision oli vuonna 2005 mukana kilpailemassa paikasta Suomen edustajana Euroviisuissa. Voit kuunnella kotimaisen elektronisen musiikin klassikon alla olevasta soittimesta.