Karmaiseva tilanne videolle – vuorikiipeilijä sai lumivyöryn päälleen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vuorikiipeilijöiden eteen voi ilmaantua monenlaisia vaaroja. Tämän sai huomata tannoin yhdysvaltalainen vuorikiipeilijä Leland Nisky, jonka hengenvaarallinen tilanne yllätti kesken suorituksen.

Leland Nisky oli kiipeämässä 8. helmikuuta Coloradon Ourayssa sijaitsevan Ribbon-vuoren jäistä seinämää pitkin ilman turvaköyden apua. Hän joutui lumivyöryn yllättämäksi noin 12 metrin korkeudessa. Niskyllä ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin hakata jääkirveellä seinämää saadakseen siitä paremman otteen.

Nisky piteli kiinni koko voimallaan noin kaksi minuuttia kestäneen lumivyöryn ajan. Lopulta vyöry oli ohi, ja kiipeilijä selvisi vaarallisesta tilanteesta putoamatta alas. Tilanne ikuistui videoksi, jonka Nisky jakoi myöhemmin Instagram-tilillään. Katso video tästä.