Suomalaiset nyt lomalle jättibudjetilla – matkakassa kasvanut selvästi

Matkailu · Terhi Piiroinen

Osa suomalaisista suunnittelee ensimmäisen koronaviruspandemian jälkeen tehtävän ulkomaanmatkan olevan kaikkien aikojen ikimuistoisin. Matkakassaa on kasvatettu viime vuosien ajan. Matkalla eniten halutaan panostaa ruokaan, juomaan ja tasokkaaseen majoitukseen.

Nettimatkatoimisto ebookersin teettämän tutkimuksen mukaan suomalaisten matkakassa ei ole pienentynyt. Yleisin matkabudjetti on runsaat 500-1.000 euroa, mutta etenkin yli 55-vuotiaat aikovat käyttää matkailuun enemmän rahaa. Ikään katsomatta lähes joka kymmenes suomalainen on valmis käyttämään seuraavaan lomaansa 3.000 euroa.

– Pitkään kestäneiden rajoitusten jälkeen on hienoa huomata suomalaisten matkailuinnon säilyneen. Suomalaisten matkabudjetti ei koronan myötä ole pienentynyt, ja osa budjetoi matkailuun jopa aiempaa enemmän, ebookersin markkinointipäällikkö Leif Neuvonen kertoo.