Espoossa on lähes metri lunta – talvimyrsky vaikutti liikenteeseen pääkaupunkiseudulla

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomen etelärannikolle iski maanantaina talvimyräkkä mukanaan sankkaa lumipyryä. Uutta lunta satoi Uudellemaalle paikoitellen jopa 25 senttiä. Lumi on myös kinostunut itätuulen vuoksi.

Talvimyräkän vuoksi joissain osin Uudenmaata lumen syvyys on jopa samaa luokkaa kuin Suomen pohjois- ja itäosissa. Espoon Nuuksiossa lumen syvyydeksi on mitattu jopa 92 senttiä. Meteorologi Anniina Valtonen totesi sosiaalisessa mediassa lunta kertyvän tiistaina maan etelä- ja itäosaan vielä 5-10 senttiä, torstaina lunta on puolestaan odotettavissa pohjoiseen.

Alkuviikon lumipyryt vaikuttivat pääkaupunkiseudun liikenteeseen. Tiistaina lähilikenteen A- ja K -junia on ajettu poikkeuksellista harvemmin 20 minuutin vuorovälein. Myös poikkeukset raitiovaunujen aikautauluissa ovat olleet mahdollisia, ja lisäksi aamun bussivuoroja peruttiin.

Poliisi varoitti lumitilanteen aiheuttavan merkittävää haittaa työmatkaliikenteeseen. Kelistä johtuvia liikennehäiriöitä nähtiin teillä aamuvarhaisesta lähtien. Esimerkiksi Hämeenlinnanväylän Kehä I:n ramppi oli poikki jumiin jääneen rekan vuoksi.