Etna purkautui taas – lentokenttä suljettiin 12 kilometrin savupilven vuoksi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Euroopan korkein aktiivinen tulivuori, Italian Sisiliassa sijaitseva Etna on jälleen purkautunut. Purkaus nostatti taivaalle kauas saakka näkyneen, jopa 12 kilometriä korkean savupilven.

Paikallisten asiantuntijoiden mukaan Etnan aktiivisuus keskittyi vuoren kaakkoisrinteen laavavirtaan. Tulivuoresta lensi tuhkaa lähellä sijaitsevien kylien päälle, mutta purkauksen ei tiedetä aiheuttaneen henkilövahinkoja tai aineellisia vahinkoja. Läheisen Catanien lentokenttä jouduttiin kuitenkin DW-uutissivuston mukaan sulkemaan.

3 357 metrin korkeuteen kohoava Etna on paitsi yksi maailman korkeimmista, myös yksi aktiivisimmista tulivuorista. Se purkautui viimeksi vain pari viikkoa sitten. Yksi Etnan tuhoisimmista purkauksista tapahtui vuonna 1669, jolloin laava peitti alleen lukuisia lähialueen kyliä ja suuria osia Cataniasta.