Jääkiekkomaalivahti Pekka Rinnettä juhlistettiin näyttävästi Yhdysvalloissa – pelinumero jäädytettiin

Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

NHL-joukkue Nashville Predatorsissa pelannut suomalainen jääkiekkoilija Pekka Rinne ilmoitti viime vuonna lopettavansa uransa. Rinteen uraa juhlistettiin Nashvillessä näyttävissä ja historiallisissa merkeissä.

Pekka Rinteen pelipaita nostettiin Nashvillen ja Dallas Starsin välisessä ottelussa Bridgestone Arenan kattoon. Rinteen pelinumero 35 on ensimmäinen, jonka Nashville Predators jäädytti. Seremoniassa paikalla olivat muun muassa joukkueen kolme kapteenia, Rinteen vanhemmat, Erika-puoliso ja parin vuoden ikäinen poika Paulus.

Tapahtumassa yleisölle jaettiin Rinteen nimellä ja numerolla varustettuja joukkueen t-paitoja. Rinteelle myös pystytetään pronssinen patsas areenan edustalle. Hän tulee olemaan ensimmäinen oman patsaan NHL:ssä saava suomalaispelaaja.

Pekka Rinne edusti Nashville Predatorsia koko NHL-uransa ajan vuodesta 2005 vuoteen 2021 saakka. Vuonna 2018 hän voitti NHL:n kauden parhaalle maalivahdille myönnettävän Vezina Trophy -palkinnon. Rinne edusti myös Suomea maailmanmestaruuskilpailuissa vuosina 2009, 2010, 2014 ja 2015 sekä maailmancupissa vuonna 2016.