Pipolätkäturnaus auttaa saimaannorppia: ”Tärkeä kulttuurin perinne”

Fitness Lifestyle · Terhi Piiroinen

Ulkokiekko eli pipolätkä on häviävä kansanperinne. Nyt jääkiekkojoukkue SaiPa on aloittanut yhteistyön Lappeenrannan kaupungin ja Suomen luonnonsuojeluliiton kanssa. Tarkoituksena on järjestää ulkojäällä tapahtuva Save Pond Hockey -pipolätkäturnaus, jonka tuotoista puolet lahjoitetaan saimaannorpan suojeluun.

– Talvilajit ovat syntyneet ulkona, ja ulkoilmalajeina haluamme ne myös säilyttää. Haaveemme on, että lapset myös tulevaisuudessa voivat harrastaa jääkiekkoa lähikentillään ja -järvillään. Ulkokiekko (pipolätkä) on tärkeä kulttuurin perinne Suomessa ja Pohjoismaissa, sanoo Steve Baynes, yksi turnaustapahtuman järjestäjistä.

Save Pond Hockey -turnauksia järjestetään tänä vuonna Lappeenrannassa ja Helsingin lisäksi myös Tampereella ja Raahessa. Huoli ilmastonmuutoksesta on kiirinyt kiekkopiireissä yhä laajemmalle ja turnauksista saatavat tuotot ohjataankin ilmastotyön hyväksi. Save Pond Hockey (Pelastetaan pipolätkä) -turnaus pelataan sunnuntaina 13.3. Lappeenrannan Kisapuistossa.