Jean-Claude Van Damme lopettaa – tulossa vielä yksi elokuva

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Belgialainen Jean-Claude Van Damme tuli etenkin 1990-luvulla tunnetuksi toimintaelokuvista, joissa hänen kamppailulajitaitonsa pääsivät loistamaan. Nyt Brysselin muskeli -lempinimellä tunnettu 61-vuotias tähti on ilmoittanut lopettavansa uransa.

Van Damme tulee vielä ennen eläkkeelle vetäytymistä näyttelemään yhdessä toimintaelokuvassa, jonka on tarkoitus olla loppuhuipennus hänen uralleen. What’s My Name -elokuvassa Van Damme näyttelee onnettomuuden seurauksena muistinsa menettävää itseään. Damme alkaa etsimään identiteettiään ja tarkoitustaan ottamalla mittaa uransa kovimmista vastustajista.

– Tuomme mukaan todellisia elementtejä elämästäni ja siitä, mitä minulle on tapahtunut. Aloitin Belgiasta ja päädyin Hollywoodiin saakka. Menestyin, epäonnistuin ja palasin takaisin, Van Damme kuvaili Deadline-sivustolle.

Van Damme nousi kuuluisuuteen Bloodsport ja Kickboxer -elokuvien myötä. Tähti on nähty viime vuosina muun muassa Viimeinen palkkasoturi -elokuvassa ja tv-sarjassa Jean-Claude Van Johnson.