Poliisi selvitti 32 nettipetoksen sarjan – huijasi puhelinten ja pelikonsoleiden myynti-ilmoituksilla

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kangasalan poliisi tiedotti helmikuun alussa selvittäneensä 78 petosrikosten sarjan. Nyt Sisä-Suomen poliisin tutkittavana on ollut uusi 32 petosrikoksen sarja, joka siirtyy syyteharkintaan. Kokonaisuudet eivät liity toisiinsa.

Kangasalan poliisin tutkimat uudet epäillyt nettipetokset tapahtuivat syksyn 2021 ja alkuvuoden 2022 aikana verkon myyntialustalla. Pirkanmaalainen epäilty oli useissa tapauksissa laatinut myynti-ilmoituksia matkapuhelimista ja pelikonsoleista. Epäilty oli sopinut kaupat häntä lähestyneiden ostajien kanssa.

Ostajat olivat suorittaneet maksun, mutta epäilty ei koskaan toimittanut heille sovittuja tuotteita. Rikoshyöty vaihteli yksittäisissä teoissa muutamista kymmenistä euroista runsaaseen sataan euroon.

Poliisi on julkaissut verkossa tietopaketin petosrikoksista. Sivuilla tarjotaan muun muassa vinkkejä petosten tunnistamiseen ja välttämiseen sekä käytännön ohjeita verkko-ostosten tekoon.