Viking Glory lähti neitsytmatkalleen – alus kastettiin samppanjalla maanantaina

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Varustamo Viking Linen uusi alus Viking Glory saapui kotisatamaansa Turkuun helmikuun alussa. Nyt yli 222-metrinen laiva on aloittanut liikennöintinsä neitsytmatkan merkeissä. Viking Glory kastettiin maanantaina 28. helmikuuta perinteisin juhlallisuuksin Turun satamassa. Aluksen kastoi tukholmalainen korutaiteilija Isabel Lennse iskemällä samppanjapullon sen kylkeen.

Aluksen kummina toimiva Lennse on Viking Linen suurimman omistajan ja hallituksen jäsenen Jakob Johanssonin puoliso. Tiistaina 1. maaliskuuta neitsytmatkalle lähtenyt Viking Glory liikennöi Turun ja Tukholman välillä. Viking Glory lähtee liikkeelle Turusta aamuisin Viking Gracen vastatessa iltalähdöistä. Aluksessa on 911 hyttiä ja tilaa yhteensä 2 800 matkustajalle.

Kiinassa rakennetun Viking Gloryn sisätilat on suunnitellut ruotsalainen arkkitehtitoimisto Koncept. Risteilyalukselta löytyy muun muassa wellness-osasto kuntosaleineen, kylpylä ja aurinkoterassi. Aluksella voi kuitenkin viettää aikaa myös perinteisemmillä risteilyiltä tutuilla tavoilla esimerkiksi buffet-ravintolassa ja tilavassa karaokessa.