Grunge-legenda Mark Lanegan on kuollut

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Useissa arvostetuissa kokoonpanoissa vaikuttanut laulaja ja muusikko Mark Lanagan on kuollut. Screaming Trees ja Queens of the Stone Age -tähti menehtyi 57-vuotiaana Irlannissa, jossa hän asui viimeisinä vuosinaan. Uutinen Mark Laneganin kuolemasta paljastettiin hänen virallisella Twitter-tilillään.

Tähden kuolinsyy ei ole toistaiseksi tiedossa. Viestissä faneja pyydettiin arvostamaan Laneganin perheen yksityisyyttä. Mark Lanegan oli tärkeä hahmo erityisesti grunge-musiikin parissa. Hän toimi seattlelaisen Screaming Trees -yhtyeen laulajana, ja oli yksi sen perustajajäsenistä. Screaming Trees oli yksi lajityyppinsä pioneeryhtyeistä, vaikka jäikin mediassa usein Nirvanan ja Soundgardenin kaltaisten nimien varjoon.

Lanegan vaikutti lukuisilla Queens of the Stone Age -yhtyeen albumeilla. Soolouraa viimeisiin vuosiinsa saakka tehnyt muusikko teki myös vuosien aikana yhteistyötä muun muassa Kurt Cobainin, Layne Staleyn, Melissa Auf der Maurin ja Manic Street Preachersin kanssa. Vuonna 2020 julkaistiin Laneganin muistelmakirja Sing Backwards and Weep, jossa hän puhui avoimesti kokemuksistaan musiikin, julkisuuden ja päihdeongelmien parissa.