Maaliskuu alkaa keväisissä merkeissä – loppuviikosta viilenee jälleen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Helmikuu vaihtuu maaliskuuhun Suomessa keväisissä merkeissä. Jo sunnuntaina eri puolilla maata päästiin nauttimaan plussakeleistä, jotka kohosivat paikoitellen jopa yli viiteen asteeseen. Myös uusi viikko alkaa Forecan mukaan lauhoissa ja erityisesti ulkoilun suhteen otollisissa merkeissä.

Maanantaina ja tiistaina lämpötilat voivat vaihdella 0-5 plusasteen tienoilla. Itäisimmässä Suomessa ja pohjoisessa voi kuitenkin olla edelleen pakkasta. Sää on alkuviikosta selkeää monissa osissa Suomea, joskin tiistai-illasta pilvisyys voi lisääntyä.

Keskiviikkona luoteesta alkaa virtaamaan Suomeen kylmempää ilmaa, mutta päivälämpötilat ovat etelä- ja keskiosissa edelleen 0-4 plusastetta. Keskiviikkona Lappiin ja Koillismaalle on odotettavissa vähäisiä lumisateita. Torstaina lämpötilat ovat jo päivälä koko maassa alkuviikkoa kylmempiä.

Forecan ennusteen mukaan sää muuttuu loppuviikkoa kohti kylmempään suuntaan. Pakkanen voi olla öisin jopa kireää. Kireän pakkasen raja on maan eteläosassa -15, keskiosassa -20 ja pohjoisosassa -25.