Takapihan tulisijan merkitys on tärkeämpi kuin uskotkaan – katso tästä upeat esimerkit

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Korona-aika on opettanut ihmisiä arvostamaan kotiaan. Jos ei ole tottunut viettämään aikaansa kotosalla, ovat rajoitukset saattaneet tuntua inhottavilta. Kotihiiri ei ole nähnyt mitään ongelmaa kotona olemisen suhteen – päinvastoin – asumisen laatuun on saanut panostaa aiempaakin enemmän.

Sisätilojen lisäksi monet ovat muokanneet pihaa ja puutarhaa siten, että ne ovat kuin kesän toinen olohuone. Hyötypuutarhat ja kesäkeittiöt ovat olleet suosittuja jo pitkään ja nyt trendinä on rakentaa tulisija. Ideana on, että tulen ääreen voi kokoontua ystävien ja perheenjäsenten kanssa keskustelemaan, paistamaan makkaraa ja nauttimaan kesäilloista.

Jos ihmiset keskustelisivat asioista enemmän kasvotusten kuin netissä, olisi meillä huomattavasti vähemmän väärinymmärryksiä, erimielisyyksiä ja loukkauksia. Kerää ystävät ja perheenjäsenet yhteen, sytytä tuli ja istukaa sen ympärille. Sillä tavalla on ratkottu asioita vuosituhansien ajan ja saavutettu yhteisöllisyyttä.