Ukrainan presidentti on näytellyt Karhuherra Paddingtonia – somessa ihastuttiin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi on ollut runsaasti otsikoissa Venäjän hyökättyä viime viikolla maahan. Sosiaalisessa mediassa aktiivinen presidentti on kerännyt kiitosta muun muassa hänen vannottuaan pysyvänsä Kiovassa hyökkäyksestä huolimatta.

Sosiaalisessa mediassa on myös yllätytty Zelenskyin taustasta ennen Ukrainan presidentin virkaa. Erityisesti hämmästystä heräsi tieto siitä, että hän on toiminut suositun Karhuherra Paddington -hahmon ääninäyttelijänä vuonna 2014 ilmestyneen Paddington-elokuvan ja sen jatko-osan ukrainankielisessä versiossa. Hollywood Reporter -lehden mukaan tuotantoyhtiö StudioCanal on vahvistanut asian.

Zelenskyi on koulutukseltaan juristi, mutta ennen poliitiikkaan astumista hänet tunnettiin kotimaassaan parhaiten näyttelijänä, koomikkona, ohjaajana ja käsikirjoittajana. Hän on näytellyt muun muassa Suomessakin esitetyssä Kansan palvelija -sarjassa ja romanttisessa komediassa Love in the Big City, jossa esiintyi myös Ville Haapasalo. Lisäksi Zelenskyi on toiminut ääninäyttelijänä esimerkiksi Angry Birds -elokuvan ukrainankielisessä versiossa.