Valkosipulien joukosta löytyi miljoonan euron amfetamiinierä

Ohhoh! · Tim Isokivi

Huumeiden salakuljettaminen elintarvikkeiden joukossa ei ole harvinaista, mutta Yhdysvalloista kantautuva tuore tapaus yllätti viranomaisetkin. Valkosipulilastin joukkoon oli piilotettu huumeita harvinaisen tarkkaan naamioituina. Viranomaiset pysäyttivät ajoneuvoyhdistelmän Meksikon ja Yhdysvaltojen rajalla San Diegossa.

Lastina olleiden valkosipuleiden joukosta paljastui lähes 1 200 pientä metamfetamiinia sisältänyttä pakkausta. Huumeita oli yli 606 kiloa, ja niiden arvo olisi ollut viranomaisten mukaan katukaupassa noin 2,5 miljoonaa euroa. Metamfetamiinia sisältäneet paketit olivat valkoisia ja muodoltaan pyöreitä. Salakuljettajien tarkoituksena oli, etteivät ne erottuisi valkosipuleiden joukosta.

– Kyseessä oli ovela yritys salakuljettaa huumausaineita, enkä ole nähnyt aikaisemmin vastaavaa. Aineiden pakkaaminen tällä tavalla valkosipuleiden näköisiksi vie aikaa, Yhdysvaltojen rajavartiolaitoksen kenttäoperaatioita San Diegossa johtava Sidney Aki kuvaili tiedotteessa.