Voitto kotiin! Lahti menestyi Euroopan matkakohteiden äänestyksessä

Matkailu · Terhi Piiroinen

Suomen Lahti sijoittui yhdeksännelle sijalle European Best Destinations -matkailusivuston äänestyksessä. Äänensä antoi yli puoli miljoonaa kansainvälistä matkailijaa kaikkiaan 180 maasta. Tarkoituksena oli äänestää suosikkikohdettaan Euroopassa.

Alun perin 400 eurooppalaisen matkailukohteen joukosta esivalittiin 20 parasta matkailukohdetta vuodelle 2022. Varsinainen äänestys käytiin näiden 20 kesken. Tässä kisassa Lahden seutu pärjäsi loistavasti. Lahti valittiin kisassa samalla Euroopan parhaaksi kestävän matkailun matkailukohteeksi.

Kymmenen parasta Euroopan matkailukohdetta on oikeutettu käyttämään European Best Destination 2022 -tunnuksia kuluvan vuoden aikana. Euroopan parhaaksi kohteeksi äänestettiin Ljubljana.