Fortnitestä tunnettu peliyhtiö ostaa musiikkipalvelu Bandcampin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Musiikin lataus- ja suoratoistopalvelu Bandcamp on etenkin itsenäisten artistien ja riippumattomien levy-yhtiöiden suosiossa. Palvelussa artistit ja julkaisijat voivat myydä musiikkiaan ja oheistuotteitaan ilman välikäsiä omin hinnoin.

Nyt muun muassa suositusta Fortnite-pelistä tunnettu pelijätti Epic Games on ilmoittanut ostaneensa Bandcampin. Variety-lehden mukaan kauppojen tarkempia yksityiskohtia ei ole paljastettu. Epic Games kertoo Bandcampin toimivan jatkossakin itsenäisenä myyntialustana vanhaan malliin.

– Epicillä ja Bandcampilla on yhteinen missio rakentaa artistiystävällinen alusta, joka antaa sisällöntuottajille mahdollisuuden pitää suurin osa kovalla työllä ansaitsemistaan tuloista, Epic Gamesin blogissa kerrottiin.

Bandcampin mukaan alustalla jokaisen myynnin tuloista keskimäärin 82 prosenttia menee artisteille. Yhtiön tarkoituksena on järjestää jatkossakin esimerkiksi Bandcamp Fridays -tempauksia, joissa yhden päivän aikana ostetun musiikin tulot menevät myyjille lyhentämättöminä.