VR, HSL ja Onnibus: ”Ukrainan passilla voi matkustaa ilmaiseksi”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ukrainalaiset voivat matkustaa ilmaiseksi monissa suomen joukkoliikennevälineissä. Näin on linjannut jo useampi joukkoliikennepalveluja tarjoava taho, viimeisimpänä Helsingin Seudun Liikenne HSL.

Voimassaolevalla Ukrainan passilla voi matkustaa Helsingin seudun joukkoliikenteessä perjantaista 4. maaliskuuta alkaen aina 30. huhtikuuta saakka. Passia näyttävä matkustaja ei tarvitse muuta lippua.

- HSL haluaa vapaalla matkustusoikeudella tukea niitä lukuisia ukrainalaisia, jotka joutuvat jättämään kotinsa hirvittävän sodan vuoksi, kertoo HSL:n toimitusjohtaja Mika Nykänen tiedotteessa.

Myös VR ja linja-autoyhtiö Onnibus päättivät tällä viikolla ukrainalaisten voivan matkustaa ilmaiseksi. Käytäntö on voimassa kaikissa VR:n kaukoliikenteen ja lähiliikenteen junissa maaliskuun ajan. Käytäntö on voimassa maaliskuun ajan myös Onnibusin busseissa Ukrainan passia tai muuta matkustusdokumenttia esittämällä.