Parturiketju M Room näyttää esimerkkiä ympäristövastuusta: ”Voimme vaikuttaa hiilijalanjälkeen”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalainen M Room on Pohjoismaiden johtava parturiketju, joka toimii nykyisin viidessä maassa. Suomessa ketjulla on yhteensä 65 liikettä. Poikkeuksena alan muihin toimijoihin M Roomilla on oma tuotebrändi, jonka tuotteet valmistetaan Suomessa yhtiön omalla reseptillä ja omassa tehtaassa. M Roomilla on lisäksi Ekokompassin myötä alan ensimmäinen ekosertifikaatti Euroopassa.

– Koska meidän tuotanto on Suomessa, me voimme vaikuttaa hiilijalanjälkeen ja siihen, että tuotanto on energiatehokasta. Tuotteet tehdään Ylöjärvellä. Tuotantolaitos on erittäin moderni ja siellä on maalämpö ja aurinkopaneelit. Voidaan sanoa, että tuotteiden valmistus on jo tällä hetkellä hiilineutraalia, M Roomin franchise-johtaja ja ja ympäristövastaava Tero Hellgren kertoo.

– Kuinka iso hiilijalanjälki on yhdellä parturiliikkeellä? No sehän ei ole iso. Mutta kun ajatellaan, että meillä on 65 parturiliikettä ja me tehdään sitten niitä pieniä askelia joka liikkeessä, niin se kertaantuu 65 kertaan ja vaikuttavuus alkaakin olla jo isompaa. Jos puhutaan koko toimialasta, niin Suomessa on 10 – 11 000 parturiliikettä. Jos jokaisessa toimittaisiin ympäristövastuullisesti, niin yksittäisten askelien ei tarvitsisi olla isoja. Kun askelia tulee joka puolella paljon, kasvaa vaikuttavuus merkittävästi, M Roomin toimitusjohtaja Markku Kosonen kertoo.

– Käytännössä se mitä olemme tehneet liikkeissä on ollut pieniä tekoja. Yksittäisen parturikäynnin hiilijalanjälki on aika pieni. Mutta esimerkiksi veden säästämisessä huomioidaan se miten hana on auki siinä asiakkaan palvelussa. Käytämme uusiutuvista lähteistä tulevaa energiaa. Sähkölaitteiden ja valaisinten vaihto tapahtuu normaalin vaihtosyklin mukaisesti. Emme heitä toimivia laitteita roskiin meidän Ekokompassi-hankkeen myötä. Vaihdamme laitteen energiatehokkaampaan, kun se tulee elinkaarensa päähän, Hellgren jatkaa.

Lue M Roomin vastuullisuudesta lisää tästä linkistä.

M Room / Vastuullisuus from Content House Oy on Vimeo.