Maahamuuttovirasto muistuttaa: Ilmoita Ukrainasta saapuvista ennakkoon nämä tiedot

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Lukuisat toimijat ja yksityishenkilöt ovat kertoneet hakevansa Ukrainasta Venäjän hyökkäyksen takia paenneita ihmisiä Suomeen. Maahanmuuttovirasto on ottanut käyttöön lomakkeen, jonka avulla maahan tulevista ukrainalaisista voi ilmoittaa etukäteen.

Varaudu ilmoittamaan seuraavat tiedot:– Kuinka monta ukrainalaista saapuu kuljetuksella? Ilmoita vain henkilöiden lukumäärä. Älä ilmoita lomakkeella ihmisten henkilötietoja.– Mille paikkakunnalle henkilöt ovat menossa Suomessa?– Aikovatko henkilöt oleskella Suomessa viisumivapaasti vai hakea turvapaikkaa?– Jos henkilöt hakevat turvapaikkaa, majoittuvatko he vastaanottokeskuksessa vai yksityismajoituksessa?

Tietojen välittäminen ennakkoon on tärkeää, jotta viranomaiset voivat arvioida ihmisten mahdollista majoitustarvetta ja tuen tarvetta ennakoiden. Maahanmuuttovirasto koordinoi Suomessa vain turvapaikanhakijoiden majoitusta. Täältä saa lisätietoa.