Poliisi muistuttaa Ukrainan tilanteesta: ”Älä lietso vastakkainasettelua Suomessa”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Itä-Uudenmaan poliisi on ottanut Ukrainan tilanteen huomioon toiminnassaan. Poliisin mukaan tilanne on näkynyt Suomessa mielenosoituksina, mutta esimerkiksi yleisiä tiloja on töhritty. Suomalaisten on nyt näytettävä esimerkkiä sivistyneestä ja rauhallisesta käytöksestä.

Poliisista muistutetaan, että mielenosoittaminen on sallittua, mutta vihapuheelle tai omaisuuteen kohdistuvalle ilkivallalle ei ole tässä tilanteessa sijaa. Pelon tai vihan lietsominen on turmiollista. Suomessa olevat venäläiset eivät voi vaikuttaa sodan kulkuun, eivätkä siten ole syyllisiä tilanteeseen.

– Ukrainan tilanne on kaikin puolin ikävä ja tulevaisuutta on vaikea ennustaa. Pidetään silti täällä kotimaassa pää kylmänä. Vihapuhe venäläisiin kohdistuen ei auta Ukrainan tilannetta mitenkään, mutta vaikuttaa suuresti omaan turvallisuuden tunteeseemme ja lietsoo vastakkainasettelua kotimaassamme, muistuttaa apulaispoliisipäällikkö Seppo Kujala Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta.