Uskomaton tapa soittaa pianoa – muusikko istui metrin päässä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Pianistit eivät ymmärrettävästikään voi istua järin kaukana soittimen ääreltä soittamisen aikana. Tuoreella videollaan Lord Vinheteirona tunnettu brasilialaismuusikko kuitenkin esittelee erikoista keinoa soittaa pianoa etänä.

Videolla Vinheteiro on kiinnittänyt sormiensa ja pianon koskettimien välille narut. Tällä tavoin hän kykenee painamaan koskettimia alas, vaikka hän istuukin itse käsien ulottumattomissa noin 1,8 metrin päässä varsinaisesta soittimesta.

Vinheteiro soittaa hämmentävän viritelmänsä avulla pianolla Johan Strauss nuoremman Tonava kaunoinen -valssia tuijottaen samalla intensiivisesti kameraan. Järin monimutkaisten kappaleiden soittamiseen menetelmä tuskin kuitenkaan soveltuu ainakaan vaihtamatta välillä narujen toisten päiden sijainteja.