Venäjä suljettu pois Pekingin talviparalympialaisista – komitea pyörsi päätöksensä

Urheilu · Tim Isokivi

Kansainvälinen paralympiakomitea IPC on tehnyt uuden linjauksen Pekingin talviparalympialaisia koskien. Vastoin aikaisempaa päätöstä Venäjä ja Valko-Venäjä suljetaan pois paralympialaisista.

– On selvää, että nopeasti kiihtyvä tilanne on laittanut meidät ainutlaatuiseen ja mahdottomaan tilanteeseen niin lähellä kilpailujen alkamista, Kansainvälisen paralympiakomitean johtaja Andrew Parsons kommentoi tiedotteessa.

Vielä keskiviikkona paralympiakomitea tiedotti venäläisten ja valkovenäläisten urheilijoiden voivan osallistua kisoihin ilman kansallisuustunnuksia. Tämä kuitenkin synnytti kritiikkiä, ja sitä arvosteltiin muun muassa Suomen Paralympiakomiteassa. Uusi päätös sen sijaan saa kiitosta komitealta.

– Kiitos kaikille jäsenmaille ympäri maailman, jotka toimivat yhtenäisesti tässä asiassa. Erityiskiitokset osaltamme muille Pohjoismaille, Baltian maille ja Puolalle hienosta toiminnasta ja yhteistyöstä. Nyt saadaan fokus itse kisoihin. Tsempit kaikille urheilijoille, erityisesti omille Pohjoisen tähdillemme sekä urhealle Ukrainan joukkueelle, Suomen Paralympiakomitean puheenjohtaja Sari Rautio kommentoi tiedotteessa.