Taekwondoliitto kumosi Vladimir Putinin mustan vyön

Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Venäjän runsaasti viime päivinä otsikoissa ollut presidentti Vladimir Putin on tunnettu muun muassa kamppailulajien harrastajana. Nyt Putin on kuitenkin menettänyt vuonna 2013 saamansa taekwondon mustan vyön.

Kansainvälinen taekwondoliitto WT tiedotti Vladimir Putinin menettävän 9. danin mustan vyönsä. Liitto tuomitsi Venäjän hyökkäyksen Ukrainaan ja kuvaili viattomiin kohdistuneita brutaaleja hyökkäyksiä lajin arvostukseen ja suvaitsevaisuuteen tähtäävien arvojen vastaisiksi.

Reuters-uutistoimiston mukaan liitto ilmoitti samalla kieltävänsä Venäjän lipun ja kansallislaulun tapahtumissaan. Myös Kansainvälinen judoliitto on ilmoittanut vievänsä Putinilta sen kunniapuheenjohtajuuden. Taekwondon 9. danin musta vyö myönnettiin Putinille marraskuussa 2013. Musta vyö on taekwondon korkein vyöarvo.