YLE: Tulossa on todennäköisesti raju hyttyskesä – syy näkyy ikkunasta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Viime kesä oli paitsi lämmin, myös erittäin hyttysrikas. Hyttyskarkotteita kannattaa tänä vuonna haalia jo hyvissä ajoin, sillä myös tulevana kesänä ötököitä inisee ihmisten kimpussa todennäköisesti runsain määrin.

Lappeenrantalainen biologi Kimmo Saarinen kertoo Ylelle tämänhetkisten ennusmerkkien viittaavan siihen, että tulossa on jopa armottomaksi kuvailtu hyttyskesä. Hyttyset munivat munansa vesilammikkoihin, joita tulee olemaan talven aikana sulavien paksujen lumihankien jäljiltä runsaasti.

– Tällainen runsasluminen talvi tarjoaa lähtökohtaisesti äärettömän hyvät olosuhteet tulevalle hyttyskaudelle, Saarinen kuvailee.

Hyttyskesän ennuste tarkentuu vielä kevään edetessä. Leuto ja sateinen sää synnyttää enemmän hyttysten lisääntymiselle otollisia vesilätäköitä, lämmin ja vähäsateinen kevät puolestaan haihduttaa lumen ilmaan.