Netflix ja TikTok keskeyttävät palvelunsa Venäjällä

Digi · Tim Isokivi

Lukuisat yritykset ovat keskeyttäneet palvelunsa Venäjällä maan hyökättyä Ukrainaan. Viimeisimpinä toimintansa ovat toistaiseksi päättäneet maassa suoratoistopalvelu Netflix ja somepalvelu TikTok. Netflixin tiedotteen mukaan yhtiö keskeyttää palvelunsa Venäjällä vallitsevien olosuhteiden vuoksi.

Netflix oli aikaisemmin velvoitettu esittämään maassa 20 venäläiskanavan tarjontaa. Suoratoistopalvelu kuitenkin ilmoitti viime viikolla, ettei se tule jatkossa julkaisemaan maan hallinnon propagandaa. Myös TikTok ilmoitti keskeyttävänsä videosisällön julkaisemisen Venäjällä. Yhtiön mukaan syynä on Venäjällä hyväksytty uusi laki.

TikTok vetoaa päätöksessään työntekijöidensä ja käyttäjiensä turvallisuuteen. Taannoin Venäjällä hyväksytty laki kieltää maassa Venäjän armeijaa koskevan, valeuutisiksi määritellyn median levittämisen. Lain uhmaamisesta voi seurata jopa 15 vuoden vankeustuomio.