Uusi trendi käytetyissä tuontiautoissa – dieselin joutui luopumaan asemastaan

Autot Lifestyle · Terhi Piiroinen

Suomalaiset ostavat käytettyjä ajoneuvoja eniten Saksasta ja Ruotsista. Viime vuonna Suomeen tuotiin yhteensä 45.000 käytettyä henkilöautoa, joista yli 16.500 toimi vaihtoehtoisella käyttövoimalla. Eniten suosiotaan nostivat käytetyt sähköautot.

Vaihtoehtoiset käyttövoimat, eli sähkö, ladattavat hybridit, kaasu ja etanoli, menivät tuontiautojen osuudessa ensimmäisen kerran yli dieselautojen määrästä. Suurin osa käytetyistä autoista tuotiin Suomeen Saksasta ja Ruotsista. Yllättäen myös Yhdysvallat ja Japani mahtuivat kymmenen maan joukkoon.

Henkilöautoja, pakettiautoja ja kuorma-autoja tuodaan käytettynä maahan noin puolet ensirekisteröityjen määrästä. Linja-autoja taas tuodaan käytettynä suunnilleen saman verran maahan kuin ostetaan uutena. Vuonna 2021 Suomeen tuotiin käytettynä lähes 40 prosenttia enemmän kuin vuonna 2017. Vuoden 2019 jälkeen kehitys on tosin hieman heikentynyt mahdollisesti muun muassa koronapandemian aiheuttamista sulkutoimista johtuen.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.