Kela varoittaa: Äitiyspakkauksen lelu voi olla vaarallinen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailmanlaajuisesti tunnettu keksintö äitiyspakkaus pitää sisällään tuotteita, joita tuore perhe tarvitsee pienokaisen hoitamisessa. Nyt on selvinnyt, että viime vuoden 2021 äitiyspakkauksen Laiskiainen-unilelussa on mahdollisesti virheitä. Kela pyytää nyt asiakkaita tarkistamaan tuotteet.

Yksittäisissä Laiskiainen-unileluissa on todettu turvallisuutta vaarantava valmistusvirhe, minkä vuoksi Tukesin päätöksellä tuote on päätetty vetää pois myynnistä ja jakelusta. Päätös koskee yhtä tuote-erää. Mahdolliset vialliset tuotteet korvataan toisella unilelulla. Laiskiainen-unileluja on toimitettu vuoden 2021 äitiyspakkauksen saaneille asiakkaille.

Unilelujen saumoihin voi muodostua tuotteen normaalissa käytössä aukko, josta lapsi voi päästä käsiksi tuotteen sisällä olevaan vanuun. Kyse on Tactic Games Oy:n valmistaman unilelun yksittäisistä tuotteista ja yhdestä Kelaan toimitetusta tuote-erästä. Uusia Laiskiainen-unileluja ei ole enää lähdössä asiakkaille. Kela jakaa vuosittain noin 30 000 äitiyspakkausta, joissa on yhteensä yli miljoona tuotetta.

Lelun saaneita asiakkaita pyydetään tarkistamaan saamansa tuote. Tarkistus koskee tuote-erää, jonka tunnus on 56798/09-2020. Tieto tuote-erästä on sivusauman hoitolapussa. Joi tuote on virheellinen, asiakkaat voivat ottaa yhteyttä Kelan äitiyspakkauksen jakelijaan eli Suomen kirjastopalvelu Oy:hyn korvaavan tuotteen hakemiseksi. Vain virheelliset tuotteet vaihdetaan uusiin.