Ukrainalaisyritys maksaa miljoonan venäläisistä hävittäjistä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Venäjän häikäilemätön hyökkäys Ukrainaan on saanut aikaan monenlaisia erikoisia ilmiöitä, joista osa perustuu venäläisten joukkojen surkean taistelukykyyn. Ukrainalaiset ovat ottaneet saaliiksi valtavan määrän Venäjän armeijan kalustoa, jonka hyökkääjät ovat jättäneet taakseen ja paenneet.

Nyt ukrainalainen yritys Ukroboronprom on ilmoittanut maksavansa miljoona dollaria jokaisesta lentokuntoisena sille tuotavasta venäläisestä hävittäjästä. Ukroboronprom on Ukrainan valtion omistama lentokonevalmistaja. Tarjous on suunnattu paitsi ukralainalaisille myös venäläisille sotilaille, jotka haluavat antautua tai vaihtaa puolta sodassa.

Lentokoneiden tule olla taisteluvalmiina ja toimivia. Yhtiölle käyvät myös muut lentolaitteet kuin hävittäjät, sillä samalla se lupasi maksaa 500 000 dollaria jokaisesta taisteluvalmiista ja toimivasta Venäjän armeijan helikopterista.