Vihdoinkin! New York luopui rokotepassista ja maskipakosta

Matkailu · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltojen New York Cityssa on ollut maansa ankarimmat koronavirusrajoitukset. Kaupungissa otettiin taannoin käyttöön New York Cityn avain, jonka sai käytännössä haltuunsa ainoastaan koronavirusrokotuksilla. Se mahdollisti pääsyn kulttuuri-, viihde- ja harrastuselämän pariin.

Nyt kaupunki on luopunut sekä rokotepassista että maskipakoista tartuntamäärien kännyttyä vihdoin laskuun. Kaupungin päättäjät kehottavatkin ihmisiä poistumaan kodeistaan, nauttimaan elämästä ilman maskeja ja menemään ravintolaan syömään. Uutinen on helpotus etenkin ravintoloitsijoille, jotka ovat joutuneet kärsimään rajoituksista eniten – ja usein vieläpä ilman lääketieteellisiä perusteluita.

– Olemme paremmassa tilanteessa ja tällä on iso symbolinen merkitys. Olemme menossa kohti kesää ja lämmintä säätä. Saamme olla auki miten haluamme, La Palapa -ravintolan omistaja Barbara Sibley kertoo Associated Pressille ja kehuu, että mikäli rajoitustoimenpiteitä otetaan jälleen käyttöön, on se jatkossa helpompaa.