Espanjassa matkustavia turisteja varoitetaan linnunkakkahuijauksesta

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Maailmalla matkustavien turistien on syytä pysyä valppaina, sillä huijareilla on monenlaisia keinoja heidän höynäyttämiseksi. Nyt erityisesti Espanjaan matkustavia on varoitettu koomisen kuuloisesta, mutta pahimmilaan arvotavaran katoamiseen johtavasta linnunkakkahuijauksesta.

Huijauksessa uhrin päälle heitetään linnun ulostetta muistuttavaa nestettä. Huijari kertoo uhrille hänen vaatteillaan olevan linnunkakkaa ja tarjoutuu auttamaan sen putsaamiseksi. Pyyhkiessään ainetta turistin päältä huijari voi varastaa lompakon, puhelimen, pankkikortin ja muita arvokkaita esineitä.

Linnunkakkahuijaus nousi otsikoihin poliisin pidätettyä Espanjan Aurinkorannikolla sijaitsevassa Benalmadenassa kaksi miestä, joita syytetään kuudesta varkaudesta ja petoksesta. Poliisin mukaan miehet olivat varastaneet pankkikortteja ja käteistä rahaa vanhuksilta ja turisteilta huijauksen avulla.

Linnunkakkahuijaus ei ole suinkaan uusi tapa varastaa turisteilta rahaa ja omaisuutta. Se ei myöskään ole riesana ainoastaan Espanjassa, vaan myös muissa suosituissa turistikohteissa matkustavia neuvotaan pysymään tarkkaavaisena huijauksen varalta.