Poliisi epäilee: Inssiajon reputtaneille ajokortteja lahjuksilla

Autot Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Poliisi epäilee ajokokeessa reputtaneiden saaneen ajokortteja lahjusten avulla. Ajokorttihallinnosta vastaavaan Ajovarmaan liittyvän lahjusvyyhdin tutkinnasta uutisoi ensimmäisenä Iltalehti.

Lahjusvyyhtiin epäillään sekaantuneen kymmeniä Ajovarma Oy:n Kouvolan toimipisteessä asioineita henkilöitä. Ajokokeessa reputtaneet ovat voineet saada hyväksytyn tuloksen ja näin ollen ajokortin maksamalla pimeästi suoraan ajotutkinnon vastaanottajalle.

Kortin laittomin keinoin Kouvolassa saaneita epäillään olleen eri puolilta Suomea. Esimerkiksi Helsingissä Ajovarman ajokokeen reputtanut henkilö on saattanut matkustaa Kouvolaan saadakseen kortin lahjusten avulla. Rikoksia epäillään tapahtuneen vuoden 2018 alusta vuoden 2021 heinäkuulle saakka.

Kaakkois-Suomen poliisin rikoskomisario Sari Tiitisen mukaan tutkinta on loppusuoralla, ja se pyritään saamaan valmiiksi kevään aikana. Tutkittavina rikosnimikkeinä ovat lahjusten antaminen, lahjusten ottaminen, avunanto lahjomarikokseen, väärennös ja rekisterimerkintärikos.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.