Hurja ennätys: Vapaasukeltaja käveli vedenpohjassa 107 metriä yhdellä hengenvedolla

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vapaasukelluksessa veden alla sukelletaan ilman hengityslaitteiden apua. Kokenut kroatialainen vapaasukejltaja Vitomir Maricic on nyt noussut otsikoihin rikottuaan lajiin liittyvän ennätyksen, johon ei tosin liittynyt sukellusta sen perinteisessä merkityksessä.

Vitomir Maricic käveli uima-altaan pohjalla 107 metrin matkan yhdellä ainoalla hengenvedolla. Matkan kävely veden alla kesti kolme minuuttia ja kuusi sekuntia. Marcicin mukaan hän ei ollut juurikaan harjoitellut tempausta varten, vaikka onkin vapaasukelluksen ammattilainen.

Maricic piti suorituksen aikana käsissään painoja, jotta hän lähtisi nousemaan pintaa kohti kesken kaiken. Guinnessin ennätystenkirja vahvisti sukeltajan rikkoneen maailmanennätyksen. Edellinen ennätys kuului niin ikään kroatialaiselle vapaasukeltajalle Boris Milosicille, joka käveli maaliskuussa 2020 veden pohjassa 96 kilometrin matkan.