Iron Maiden ei suunnittele lopettamista: ”Luultavasti kuolemme lavalla”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Brittiläinen heavy metal -yhtye Iron Maiden perustettiin jo vuonna 1975. Lähes 50 vuotta kestäneestä urasta huolimatta yhtyeen suunnitelmissa ei ole lopettaa musiikin tekemistä ja esiintymistä, paljastaa laulaja Bruce Dickinson.

– Emme aio vetäytyä eläkkeelle. Luultavasti kuolemme lavalla. On olemassa huonompiakin paikkoja kuolla. Mutta ei, emme aio lopettaa. Tykittelemme yhä menemään runsaalla energialla ja intohimolla, ja maltan tuskin odottaa paluutamme, Dickinson paljasti Full Metal Jackie -ohjelman haastattelussa.

– Meillä on nykyään faneja monesta suupolvesta. Jopa spoken word -keikoillani voin vitsailla yleisön iästä, sillä puolet yleisöstä on ikäistäni ja puolet huomattavasti nuorempaa, Dickinson jatkoi.

Bruce Dickinsonin mukaan Iron Maidenin yleisö ei myöskään ole miesvoittoista, vaan myös naiset ovat edustettuina faneissa runsaslukuisina. Viime vuonna tuoreen Senjutsu-albumin julkaissut yhtye aloittaa keväällä kiertueen, joka ulottuu myös Suomeen. Iron Maiden esiintyy Hyvinkäällä kesäkuun alussa järjestettävässä Rockfest-tapahtumassa.