THL: Maskisuositus kevenee jo lähiaikoina: ”Jätetään ihmisten oman arvion varaan”

Terveys Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL suunnittelee maskisuosituksen keventämistä. THL:n terveysturvallisuusosaston johtaja Mika Salminen kertoi tiedotustilaisuudessa tarkoituksena olevan, että suositusta muutetaan 14. maaliskuuta alkavan viikon aikana.

Toistaiseksi tiedossa ei ole, kuinka maskisuositus tulee tarkalleen ottaen muuttumaan. Salmisen mukaan maskia saatettaisiin suositella käytettäväski jatkossa esimerkiksi julkisissa liikennevälineissä koronatestiin matkatessa ja esimerkiksi apteekissa asioidessa oireisena. Tällä hetkellä THL suosittelee maskin käyttämistä kaikissa julkisissa sisätiloissa ja joukkoliikenteessä.

– Jää joitain sellaisia tilanteita, joiden kohdalla yhä arviomme mukaan on suositeltavaa käyttää maskia. Muuten jätetään ihmisten oman arvion varaan sitä, haluaako maskia käyttää, Salminen kertoi.

Salminen muistuttaa, ettei koronaepidemia ole varsinaisesti kadonnut minnekään. Sairaalakuirmitus on edelleen melko korkea, ja uusiin epidemia-aaltoihin on syytä varautua jatkossakin. THL:n arvio kuitenkin on, että akuutin vaiheen suhteen aletaan olemaan voiton puolella.