Dingo täyttää 40 vuotta – Neumann paljasti mistä nimi syntyi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomirockin suurnimiin lukeutuva Dingo täyttää tänä vuonna 40 vuotta. Yhtyeen taival sai alkunsa laulaja Pertti ”Nipa” Neumannin alettua kasaamaan vuonna 1982 uutta kokoonpanoa entisen MAC-yhtyeensä tilalle.

Pertti Neumann valaisi yhtyeen alkuaikoja Radio Nostalgian haastattelussa. Tähden mukaan Dingo pyörähti varsinaisesti käyntiin vuonna 1983, mutta yhtyettä iriteltiin jo vuotta aikaisemmin. Haastattelussa juontaja Susanna Heikki kysyi, mistä yhtyeen nimi juonsi juurensa.

Neumannin mukaan Dingon nimi piti olla alun perin Soho, mikä viittasi Lontoon kaupunginosaan. Levytyssopimuksen saamisen aikoihin Neumann kuitenkin sai tietää Soho-nimen olevan jo käytössä.

– Ostin brittiläisen pop-lehden, josta silmilleni hyppäsi, että bändi nimeltään Soho on jo olemassa. Samalla sekunnilla päätin, että bändistä tulee Dingo. En tiedä mistä se signaali ilmestyi, mutta yhtyetoverit hyväksyivät asian saman tien, Neumann paljasti.