Vessanpönttö kuin Metallican rumpali – tekisitkö tarpeesi tähän?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Raskaan musiikin faneja on hämmentänyt viime kuukausina sosiaalisessa mediassa levinnyt kuva epätavallisesta wc-pöntöstä. Pönttö esittää kalifornialaisen heavy metal -yhtye Metallican rumpali Lars Ulrichia.

Pöntön taustalla on yhdysvaltalainen taiteilija Prince Midnight. Ulrich-pönttö oli loppuvuodesta esillä Floridan Tampa Bayssa sijaitsevassa Brass Mug -keikkapaikassa järjestetyssä näyttelyssä. Prince Midnightin mukaan teoksen tarkoituksena ei ollut irvailla Metallica-rumpalille.

Pönttö on sittemmin löytänyt jo uuden kodin Lars Ulrichin kotimaasta, Tanskasta. Luomus tullaan asettamaan esille Kööpenhaminassa sijaitsevaa Ripley’s Believe It Or Not -museoon, jossa esillä on toinen toistaan erikoisempia historiallisia esineitä ja taideteoksia. Museon edustaja vahvistaa Tampa Bay Times -lehdelle pöntön tulevan sijaitsemaan varsinaisessa näyttelytilassa wc-tilojen sijaan.