Anteeksi mitä? Greta on 71-vuotias tankotanssin 11-kertainen maailmanmestari

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Voimistelua koko ikänsä harrastanut Yhdysvaltojen Kaliforniasta kotoisin oleva Greta innostui tankotanssista vasta 59-vuotiaana. Hän halusi kuntoilla ja vahvistaa lihaksiaan uudenlaisella tavalla, koska hänellä oli sukurasitteena riski sairastua osteoporoosiin. Sen jälkeen hän on voittanut 11 maailmanmestaruutta.

– Ei ihmisen ole pakko hidastaa ainakaan ikänsä takia, Greta kertoo kameralle.

Nykyisin harrastus jatkuu yhtä vahvana kuin ennenkin, vaikka naiselle on tehty lonkkiin tekonivelleikkaukset. Hän on peitonnut tanssitaidoillaan itseään neljä kertaa nuoremmat kilpasiskot. Nyt hän toimii koko maailmalle inspiraationa ja esimerkkinä siitä, että ihminen voi saavuttaa mitä haluaa asenteensa avulla.