Heardle-peli nousi nettihitiksi – kuin Wordle mutta musiikilla

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Sanapeli Wordle on noussut muutamassa kuukaudessa valtavaksi maailmanlaajuiseksi ilmiöksi. Sovelluskaupat ovat sittemmin täyttyneet samankaltaisista peleistä, jotka yrittävät joko matkia tai muokata Wordlen ideaa vaihtelevalla menestyksellä.

Suosituimpien Wordle-tyylisten pelien joukkoon on noussut Heardle. Sanojen sijaan pelissä yritetään arvailla musiikkikappaleita lyhyiden näytteiden avulla. Wordlen tavoin kappale vaihtuu päivittäin, ja pelaajilla on kuusi mahdollisuutta arvata oikea vastaus.

Heardlen tekijöiden mukaan peli on musikaalinen kunnianosoitus Wordlelle. Wordlen tavoin myös Heardlea voi pelata ilmaiseksi verkossa selaimella, ja se toimii lähes kaikilla nykyaikaisilla tietokoneilla sekä älylaitteilla.