Oletko kuullut Anneliese Michelin tarinan? Saksaisen tytön uskottiin olleen riivattu

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Scott Derricksonin ohjaama yhdysvaltalainen kauhuelokuva Emily Rosen riivaaja perustuu löyhästi saksalaisen Anneliese Michelin tarinaan. Anneliese oli uskonnolliseen perheeseen syntynyt 16-vuotias tyttö, joka kamppaili epilepsian ja mielenterveysongelmien kanssa. Hän joutui lopulta julman manaamisriitin uhriksi vuonna 1973.

Anneliese Michel varttui Baijerissa, Länsi-Saksassa 1960-luvulla. Tyttö kävi perheineen kirkossa kaksi kertaa viikossa ja eli tavallisen saksalaisnuoren tavoin. Kuudentoista vanhana Anneliese yhtäkkiä menetti otteensa todellisuuteen. Hän alkoi nähdä paholaisen kasvot kaikkialla ja kuiskivan hänen korvaansa. Hänen tilansa paheni nopeasti ja Anneliese joi omaa virtsaansa ja söi muun muassa hämähäkkejä.

Anneliese sai aikakautensa hoitoa epilepsiaan ja mielenterveysongelmiin, kunnes paikallinen piispa myönsi luvan manausriittien aloittamiselle. Hänelle suoritettiin yhteensä 67 manausta, jotka kestivät kerrallaan jopa neljä tuntia. Manaukset ajoittuivat 10 kuukauden pituiselle aikajaksolle. Tämän oletettiin parantavan hänet.

Anneliese paljasti riivauksen aikana olleen kuuden demonin riivaama: Luciferin, Kainin, Juudas Iscariotin, Adolf Hitlerin, Neron ja Fleischmannin. Hän oli fyysisesti todella heikossa kunnossa ja menehtyi vuonna 1976 nukkuessaan. Myöhemmin manauksen syyttäneitä pastoreita ja sen mahdollistaneita vanhempia syytettiin 23-vuotiaan Anneliesen kuolemaan johtaneesta henkirikoksesta. Nykytiedon valossa Anneliesen on otaksuttu kärsineen vakavista mielenterveysongelmista ja hän olisi tarvinnut laitoshoitoa sekä lääkitystä oireisiinsa.

Sattumalta kuitenin etsiessämme lisää tietoa ja videoita Anneliesestä saimme hakutuloksiin numerosarjan, jota pidetään pedon lukuna…

Kuvakaappaus