Pieruperse sai Fatipyssy-palkinnon Porin murteen vaalimisesta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Anonyymiminä pysyttelevän sarjakuvataiteilija Pieruperseen tuotanto on tullut monille tutuksi sosiaalisessa mediassa. Yksi Pieruperseen post it -lapuille tekemissä sarjakuvissa usein toistuva teema on porilaisuus.

Nyt Pieruperse on saanut Poriin liittyvän kunnianosoituksen. Hän sai ensimmäistä kertaa jaetun, Porin murretta vaalivan Fatipyssy-palkinnon. Palkinnon jakajien tiedotteen mukaan anonyymi taiteilija on sarkastisella ja innovatiivisella tavalla tuonut esille Poria, porilaisuutta ja Porin murretta.

Pieruperse pysytteli palkintojenjakotilaisuudessakin anonyyminä, ja oli Satakunnan Kansa -lehden mukaan hän oli paikalla sarjakuviinsa sopivalla tyylillä ainoastaan post it -lapun muodossa. Palkinnon vastaanotti taiteilijan puolesta hänen ystävänsä Harri Vilkuna.

Fatipyssy-palkinnon arvo on 2 000 euroa. Sen jakavat yhteistyössä Porin kaupungin kuluttuuriyksikkö, Pori-Seura ry, Satakunnan Museo ja Porin seudun kansalaisopisto. Palkinnon nimi viittaa porin murteen säästölipasta tarkoittavaan sanaan.