Kerää ja skannaa ostokset suoraan kassiin – uusi palvelumalli Prismoihin

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Itsepalvelu on laajenemassa Suomeen yhä enemmän. Ihmiset asioivat kaupoissa jo tottuneesti itsepalvelukassoilla ja maksavat laskunsa netissä. Paketit haetaan luukkujen takaa ja lounaankin voi maksaa etukäteen mobiilisovelluksessa. Kerää ja skannaa -palvelu laajenee nyt 25 uuteen Prismaan.

Ideana on, että asiakas nappaa sisäänkäynniltä mukaansa käsiskannerin ja skannaa ostoksensa sitä mukaa kun kerää niitä ostoskassiin. Pikakassojen luota löytyy käsiskannerin palautuspiste. Palautuksen yhteydessä tulostetaan koontikuitti, joka maksetaan normaalisti kassalla. Kassalla siis skannataan sutjakasti vain yksi viivakoodi, vaikka ostoksia olisi kertynyt monta kassillista.

S-etukortilla toimivaa Kerää ja skannaa -palvelua on testattu neljässä Prismassa kahden vuoden ajan, ja se on ollut niin pidetty, että se tuodaan vuoden 2022 aikana 25 uuteen Prismaan. Toimintamalli tuo helpotusta etenkin isoja ostosmääriä tehdessä, kun asiakkaat latovat ruoat ja tavarat suoraan ostoskasseihin ilman aikaa vievää kassalinjastolla pakkaamista.