Poliisikoira teki urotyön – löysi kadonneen pojan Ylivieskassa

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Oulun poliisilaitos kertoo nuoren pojan kadonneen kotoaan Pohjois-Pohjanmaalla Ylivieskassa hieman puolen päivän jälkeen sunnuntaina. Poika oli lähtenyt kotoaan hiihtämään veljensä kanssa, mutta velipoika oli menettänyt näköyhteyden häneen.

Hetken päästä pojan isä oli löytänyt kadonneen poikansa sukset metsästä, mutta poika oli hukassa. Tapahtumapaikalle lähetettiin kaksi poliisipartiota, jossa toisessa poliisiautossa oli mukana poliisikoira. Tapahtumapaikalle hälytettiin myös poliisin miehittämätön ilma-alus operaattoreineen.

Lähiomaiset ja poliisi suorittivat myös paikalla etsintää. Noin kolmen tunnin etsinnän jälkeen poliisikoira löysi kadonnen henkilön maastosta. Poika löydettiin noin 500 metrin päästä katoamispaikastaan. Ambulanssi kävi tarkastamassa kadonneen pojan kunnon. Hän oli hyvässä kunnossa ja pääsi kotiinsa.