Muumi-jääluola tarjoaa Leppävirralla monenlaista aktiviteettia

Matkailu · Stara.fi

Suomessa talvi on jo vaihtunut kevääksi ja historiallisen paksu lumipeite ohenee nyt nopeasti. Leppävirralla Kuopion ja Mikkelin välimaastossa sijaitseva Muumi-jääluola tarjoaa kuitenkin maan alla talvista tekemistä ja näkemistä pitkälle kesään saakka. Luolan päätähtinä toimivat näyttävät jäästä veistetyt muumihahmot, joiden seikkailuun luokassa pääsee hyppäämään mukaan pikkupakkasessa.

Muumijääluola, Leppävirta. Kuva: Stara
Muumijääluola, Leppävirta. Kuva: Stara

30 metrin syvyydessä sijaitsevan Muumi-jääluolan lämpötila on kolme astetta pakkasen puolella, joten jääveistokset pysyvät kunnossa. Pakkanen tarkoittaa samalla myös sitä, että jääveistosten lisäksi luolasta löytyy monenlaisia aktiviteetteja niin aikuisille kuin lapsillekin. Stara tutustui luolan tarjontaan, ja vauhdikaita aktiviteetteja riitti koko perheelle. Jääluola on avoinna päivittäin kello 10.00 – 20.00.

Syvällä maan alla voi nauttia muun muassa renkailla laskemisesta pitkässä lumirinteessä, jossa vauhtikin ehtii kiihtyä mukavasti. Lisäsi lapsille on tarjolla pienempiä jäästä rakennettuja ja monin värin valaistuja liukumäkiä. Vanhemmat pääsevät huhkimaan myös napakelkassa, jossa lasten päät saa helposti pyörälle kovassa vauhdissa. Lisätietoja Muumi-jääluolasta tästä linkistä. Leppävirralla löytyy tekemistä myös maan pinnalta, sillä Vesileppis-kylpylä ja hotellit tarjoavat tekemistä kautta vuoden.

Muumijääluola, Leppävirta. Kuva: Stara
Muumijääluola, Leppävirta. Kuva: Stara