Nirvanan kappaleen suoratoistojen määrä räjähti – syynä Batman

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Nirvana-yhtyeen vuonna 1991 julkaisema kappale on ponnahtanut uuteen nosteeseen lepakon lailla. Yhtyeen läpimurtolevy Nevermindillä ensi kertaa kuultu Something in the Way on noussut hitiksi suoratoistopalveluissa Batmanin ansiosta. Something in the Way soi Robert Pattinsonin tähdittämässä The Batman -elokuvassa kahdesti, minkä lisäksi se kuultiin elokuvan trailerissa.

Kappale nousi ensi kertaa Billboard-listalle syyskuussa 2020 trailerin julkaisun jälkeen. Itse elokuvan ensi-illan jälkeen kappaleen suosio on jälleen noussut. Something in the Way -kappaletta suoratoistettiin Billboard-lehden mukaan Yhdysvalloissa 3,1 miljoonaa kertaa The Batmanin ensi-iltaa seuranneiden neljän vuorokauden aikana.

Kuuntelumäärät lisääntyivät ensi-iltaa edeltäneisiin neljään päivään verrattuna jopa 734 prosentin verran. Something in the Wayn soiminen elokuvassa ei ole sattumaa. Ohjaaja Matt Reeves paljasti taannoin kuunnelleensa kappaletta työstäessään elokuvan käsikirjoitusta, mikä vaikutti lopulta elokuvan tunnelmaan.