Ensimmäisiä veroilmoituksia jo OmaVerossa – 816 000 henkilöä ei saa paperiversiota

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Ensimmäiset palkansaajien ja eläkeläisten esitäytetyt veroilmoitukset saapuvat OmaVeroon tänään. Esitäytetyt veroilmoitukset valmistuvat kaikille huhtikuun alkuun mennessä. Jos et vielä saanut omaa veroilmoitustasi, odota rauhassa.

Noin 816.000 henkilölle veroilmoitus saapuu tänä vuonna ainoastaan sähköisessä muodossa. He ovat tilanneet Suomi.fi-viestit, eli luopuneet paperisesta veropostista. Yli 13.000 heistä otti Suomi.fi-viestit käyttöön maaliskuun alussa.

– Hienoa, että moni viime metreillä oivalsi, ettei tarvitse OmaVeron rinnalle enää paperista veroilmoitusta. Silti on yhä varmasti monia, joille paperinen veroposti on turhaa: vuosittain 3,1 miljoonaa uniikkia kävijää asioi vuosittain sujuvasti OmaVerossa, mutta heistä kaksi kolmesta saa yhä paperipostia OmaVeron lisäksi, sanoo OmaVeron tuoteomistaja Joonas Jarva Verohallinnosta.